Kategorier
Andre saker og ting

Bekymringer

20130120-210105.jpg«Hun lot aldri sjansen for en god bekymring gå fra seg», sa pastoren under prekenen i dag. Temaet var bagasje man har med seg i livet. Bekymring er noe veldig mange bærer på, og det kan være slitsomt både for en selv og for andre.
Men er all bekymring negativt? Kanskje.. Bibelen sier hvertfall mye om å ikke bekymre seg. Jeg hørte noen bibelsitater under gudstjenesten, og tenkt jeg skulle fylle ut med noen flere her nå, både til formaning og oppmuntring!

Derfor sier jeg dere: Vær ikke bekymret for livet, hva dere skal spise, eller hva dere skal drikke, heller ikke for kroppen, hva dere skal kle dere med. Er ikke livet mer enn maten og kroppen mer enn klærne? Se på fuglene under himmelen! De sår ikke, de høster ikke og samler ikke i hus, men den Far dere har i himmelen, gir dem føde likevel. Er ikke dere mer verdt enn de? Hvem av dere kan vel med all sin bekymring legge en eneste alen til sin livslengde? (Matteus 6:25-27 BM11)

Så gjør dere ingen bekymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage. (Matteus 6:34 BM11)

Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile. Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er mild og ydmyk av hjertet, så skal dere finne hvile for deres sjel . For mitt åk er godt og min byrde lett.» (Matteus 11:28-30 BM11)

Hvem av dere kan vel med all sin bekymring legge en alen til sin livslengde? Når dere ikke engang makter så lite, hvorfor da bekymre seg for alt det andre? (Lukas 12:25, 26 BM11)

Fred etterlater jeg dere. Min fred gir jeg dere, ikke den fred som verden gir. La ikke hjertet bli grepet av angst og motløshet. (Johannes 14:27 BM11)

Løsningen på bekymringer er fred.

La Kristi fred råde i hjertet, for til det ble dere kalt da dere ble én kropp. Og vær takknemlige! (Kolosserne 3:15 BM11)

Må fredens Herre selv gi dere fred, alltid og på alle måter. Herren være med dere alle! (2. Tessaloniker 3:16 BM11)

Kast din byrde på Herren , han vil sørge for deg! Han lar aldri den rettferdige vakle. (Salmene 55:23 BM11)

Om uro

Uro i hjertet tynger mannen, et godt ord gjør ham glad. (Ordspråkene 12:25 BM11)

Vær ikke bekymret for noe! Men legg alt dere har på hjertet, fram for Gud. Be og kall på ham med takk. Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus. (Filipperne 4:6, 7 BM11)

Kast all deres bekymring på ham, for han har omsorg for dere. (1. Peter 5:7 BM11)

Vær ikke redd

Om jeg enn skulle vandre i dødsskyggens dal, frykter jeg ikke noe ondt. For du er med meg. Din kjepp og din stav, de trøster meg. (Salmene 23:4 BM11)

Og nå, så sier Herren , som skapte deg, Jakob, som formet deg, Israel: Vær ikke redd! Jeg har løst deg ut, jeg har kalt deg ved navn, du er min. Går du gjennom vann, er jeg med deg, gjennom elver, skal de ikke flomme over deg. Går du gjennom ild, skal du ikke svi deg, og flammen skal ikke brenne deg. For jeg er Herren din Gud, Israels Hellige, som frelser deg. Jeg gir Egypt som løsepenge for deg, Kusj og Seba i stedet for deg. Vær ikke redd, for jeg er med deg! (Jesaja 43:1-3, 5a BM11)

Herren er min hjelper, jeg frykter ikke. Hva kan mennesker gjøre meg? (Hebreerne 13:6b BM11)

Hold opp! Kjenn at jeg er Gud. Jeg er opphøyd over folkeslag, opphøyd på jorden. (Salmene 46:11 BM11)

Når jeg er redd, stoler jeg på deg. (Salmene 56:4 BM11)

En sang ved festreisene. Jeg løfter mine øyne mot fjellene. Hvor skal min hjelp komme fra? Min hjelp kommer fra Herren , himmelens og jordens skaper. Han vil ikke la din fot vakle, din vokter vil ikke blunde! (Salmene 121:1-3 BM11)

Stol på Herren av hele ditt hjerte, støtt deg ikke til din egen innsikt! Tenk på ham hvor du enn ferdes, så gjør han stiene dine jevne. (Ordspråkene 3:5, 6 BM11)

Dere har ikke møtt noen overmenneskelig fristelse. Og Gud er trofast, han vil ikke la dere bli fristet over evne. Nei, når dere blir fristet, vil han vise en utvei, slik at dere kan holde ut. (1. Korinter 10:13 BM11)

Hva skal vi så si til dette? Er Gud for oss, hvem er da mot oss? Han som ikke sparte sin egen Sønn, men ga ham for oss alle, kan han gjøre noe annet enn å gi oss alt sammen med ham? (Romerne 8:31, 32 BM11)

Et annet sitat som kom frem under gudstjenesten var «Det er to dager du ikke skal bekymre deg for. Den ene er dagen i går, den andre er dagen i morgen.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.