Kategorier
Andakt

Delivered – Vi er herlig frelst og fri!

Det er en bønn alle vi kristne har til felles. Det er bønnen Jesus selv gav oss, og jeg skal bruke den til å si noe om å være utfridd og frelst.

Vår Far i himmelen! La navnet ditt helliges. La riket ditt komme. La viljen din skje på jorden slik som i himmelen. Gi oss i dag vårt daglige brød, og tilgi oss vår skyld, slik også vi tilgir våre skyldnere. Og la oss ikke komme i fristelse, men frels oss fra det onde. *For riket er ditt og makten og æren i evighet. Amen. (Matteus 6,9-13 BM11)

Denne bønnen handler ikke om å få mer ting, eller større velstand. «Gi oss i dag vårt daglige brød» handler om å få det vi trenger akkurat nå. Det er en bønn om de grunnleggende behovene, fordi det lett kan bli en felle å ha for mye ting. Vi trenger de grunnleggende tingene fordi vi er mennesker, og Gud forstår det. Det vanskelige avsnittet her er «tilgi oss vår skyld, slik også vi tilgir våre skyldnere.» En annen oversettelse sier «slik også vi har tilgitt». Det peker på den ene siden på at vi som kristne bør og skal tilgi, men det betyr ikke nødvendigvis at vi mister frelsen dersom vi ikke tilgir noen et eller annet. Jeg tror det ligger et poeng i dette, og jeg tror det ligger i personen og verket til Jesus Kristus og hvordan vi oppfatter dette.
Jesus er Gud selv, født som et menneske. Han gikk rundt på jorda sammen med oss, og opplevde vanskeligheter, gode tider, og han identifiserte seg fullt og helt med oss. Til slutt, etter å ha levd et perfekt og totalt syndfritt liv på alle måter, ble han korsfestet, døde og ble begravd. Etter tre dager stod han opp igjen og viste seg som seierherre over døden!
Ikke bare betalte han for all vår synd ved å lide døden på korset, men han triumferte over alt vondt, over verden og viste seg som herre over både død og liv! Han for opp til Himmelen og sitter ved Gud Faders høyre hånd.

De ga ham et stykke stekt fisk, og han tok det og spiste mens de så på. (Lukas 24,42 BM11)

Den Jesus vi leser om i Bibelen var og er et menneske! Jesus stod opp fra de døde som et menneske av kjøtt og blod! Han kunne spise, og disiplene kunne ta på han. Det står videre at han ble rykket opp til Himmelen, og at Han lever og skal komme igjen. Dette mennesket lever enda, og han vil at du skal kjenne han. Han vil at jeg skal kjenne han, og jeg vil så gjerne være kjent av han!

Når vi tar imot Jesus og tror på Han og Hans verk på korset, så sier vi ja takk til å dekkes av Jesu frelsesverk. Tilgivelsen fra Gud er da ikke bare tilgivelse, men også forsoning. Det betyr at vi er tilgitt, men vi er også «nullstilt». Alt som var galt med oss er nå lagt på Jesus, og alt som var riktig med Jesus er blitt vårt. Det betyr ikke at vi ER riktige, men at Jesu rettferdighet og riktighet blir tilregnet oss. En pastor i en kirke jeg gikk i sa en gang at Guds verk kunne sammenlignes med at du blir syk, og får beskjed om at du med 100 prosent sikkerhet kommer til å dø. Du blir lagt inn på sykehus og faller i koma.
Når du våkner opp sitter kongen der på sengekanten og gråter av lykke. Han sier at han har rekvirert alle fly og helikoptre i Norge for å hente inn alle de beste legene i verden og brukt hele oljefondet på å utvikle en medisin som kan gjøre deg frisk.

Den samme pastoren sa også at det at Jesus er rettferdig og vi blir tilregnet Hans rettferdighet er at du får stå innenfor Gud, mens Jesus står foran deg. Så går han så nært inntil Gud at Gud ser bare Jesus og hans verk.

Det er det vi trenger hver dag. Jesu forsoningverk på korset. Det er det daglige brødet vi virkelig trenger, og når vi er gitt slik forsoning og frelse, så er det en veldig liten sak å tilgi andre hva enn det skulle være.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.