Kategorier
Andakt

Rabbi, du er Guds Sønn

Dagen etter ville Jesus dra til Galilea. Da fant han Filip og sa til ham: «Følg meg!» Filip var fra Betsaida, den byen Peter og Andreas var fra. Filip traff Natanael og sa til ham: «Vi har funnet ham som Moses har skrevet om i loven, og som også profetene har skrevet om: Det er Jesus fra Nasaret, Josefs sønn.» «Kan det komme noe godt fra Nasaret?» sa Natanael. Filip svarte: «Kom og se!» Jesus så Natanael komme gående og sa: «Se, der er en sann israelitt, en som er uten svik.» «Hvor kjenner du meg fra?» spurte Natanael. Jesus svarte: «Jeg så deg før Filip ropte på deg, da du satt under fikentreet.» Da sa Natanael: «Rabbi, du er Guds Sønn, du er Israels konge.» «Tror du fordi jeg sa at jeg så deg under fikentreet?» sa Jesus. «Du skal få se større ting enn dette.» Så sa han: «Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Dere skal se himmelen åpnet og Guds engler gå opp og gå ned over Menneskesønnen.»

Johannes 1,43-51 NBM11

Hvis noe er for godt til å virke sant, så er det som regel det.  «There´s no such thing as a free lunch”.

Det kan være at du blir skuffet når du blir lovet noe som viser seg å ikke bli noe av. Hvis dette skjer gjentatte ganger, så kan det gjøre at vi blir kyniske, at vi tror at alt er en løgn, og at ingen ting positivt vil skje. Det er på en måte den motsatte grøften av å være naiv.

Tenk å leve på den tiden Jesus kom til jorda! Gud hadde i lang tid lovet en Messias. Tenk å være Maria og Josef i tempelet og møte Anna, som lovpriste Gud da hun fikk se Jesus. Eller Simeon, som endelig kunne dø, fordi han hadde sett Herrens salvede! Hva tenkte Maria og Josef? 

Mange hadde drømt om å være i deres sko, og her var de. Var det virkelig sant? Kunne det virkelig være at dette var han de håpte det skulle være?

Jesus vokser opp og begynner å kalle disipler. Vi ser at Den Hellige Ånd virker, fordi folk kommer til tro, og folk følger etter Jesus. Jesus kaller Peter og Andreas, og så Filip. Filip løper til Natanael og sier «Vi har funnet han som Moses skrev om!»

Er det virkelig sant? Er Messias kommet? «Kom og se» svarer Natanael. Så han kommer og ser. Og det er jo kanskje like greit, å la Jesus selv få forklare og vise hvem han selv er. 

Så Nataniel møter Jesus, og Jesus sier «Se der, en sann israelitt, en som er uten svik.» Og Natanael så Jesus, ikke med bare øynene, men med hjertet. «Rabbi, du er Guds Sønn. Du er Israels konge.» svarer Natanael.

Det er sant som Fillip sa. Jesus er Messias. Guds Sønn, og konge. Se for deg Jesus´reaksjon. Et lite smil, og «Bare vent, du skal få se

«Du skal få se himmelen åpnet, og Guds engler skal gå opp og ned over Menneskesønnen

Dette er et bilde hentet fra da Jakob rømte fra sin bror Esau fordi han hadde stjålet fødselsretten. I 1. Mosebok 28, hadde Jakob en drøm, hvor han så en stige som var reist på jorden, og toppen nådde til himmelen. Og Guds engler gikk opp og ned på den. Og på toppen stod Herren. 

I drømmen gjentar Gud løftene sine til Abraham og Isak, at det skal komme en Messias. Etter at drømmen var over, så sa Jakob, 

Sannelig, Herren er på dette stedet, og jeg visste det ikke!» Han ble redd og sa: «Hvor skremmende dette stedet er! Dette må være Guds hus, her er himmelens port..

1. Mosebok 28,16-17 NBM11

Vi vet, og Natanael visste, at Jesus er porten til himmelen. Han er veien dit.

Det er Jesus som har elsket oss, kalt oss og frelst oss. Han er oppfyllelsen av alle løftene Gud har til oss. Han er alt vi trenger. Han er Guds Sønn som kom for å frelse oss. Han er vår konge som regjerer for vårt beste. Han er den som har det evige livet fordi han døde for våre synder.

Det er ikke for godt til å være sant. Han er sannheten! Måtte vi som Natanael se Jesus i Ordet. Måtte vi ha alle Guds løfter over oss i livet, døden og oppstandelsen. Må vi fryde oss i Guds trofasthet til sine løfter, og hans kjærlighet til oss!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.